Cum ajuta Mielareaua in deficienta de progesteron

vitex - deficit de progesteron - life balance - emese magdasMielareaua sau Vitex Agnus-Castus, cunoscuta si sub alte nume, precum Lemnul lui Avram sau Piperul Calugarului si-a dovedit eficienta in reducerea sindromului pre-menstrual si a infertilitatii, datorita faptului ca ridica nivelul de progesteron.

Folosita de grecii antici cu mai bine de 2000 de ani in urma, Mielareaua este un arbust originar din Asia ale carui frunze si fructe fac minuni terapeutice, daca sunt folosite conform recomandarilor. Extractele de Vitex, fie sub forma de ulei esential sau capsule, refac nivelurile de progesteron din organism.

Studiile stiintifice si Mielareaua

mielareaua - echilibru hormonal - life balance - emese magdasMielareaua si-a dovedit eficienta in remedierea deficientei de progesteron in decursul a peste saizeci de ani cercetari si studii clinice randomizate.

Majoritatea cercetatorilor considera ca Mielareaua creste secretia de lutropina din glanda hipofiza, stimuland in acest fel productia de progesteron si normalizand cea de-a doua parte a ciclului menstrual.

 

Anumite cercetari teoretizeaza ca Mielareaua actioneaza in sensul reducerii nivelului de prolactina, un alt hormon care afecteaza ciclurile menstruale, in timp ce alti cercetatori considera ca aceasta afecteaza dopamina (neutransmitatorul invatarii motivate prin recompense, al placerii si al satisfactiei), acetilcolina (neurotransmitatorul care controleaza comunicare dintre nervi si muschi) sau receptorii opiozi – localizati in creier si alte organe, care se leaga de morfina, endorfine si alte substante chimice similare.

 

In Germania, unde medicina integrativa se practica sub forma de terapie standard, Mielareaua este aprobata pentru tratarea dereglarilor menstruale, a sindromului premenstrual si a durerilor de sani.

 

Un studiu realizat la Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford arata ca, in cazul femeilor cu deficienta de progesteron, rata de fertilitate este mai ridicata la cele care iau VITEX.

 

fertilitate - mielareaua - life balance - emese magdasS-a constatat ca, dupa sase luni de tratament, 32% dintre femeile care luau VITEX sau ramas insarcinate, compartiv cu 10% din grupul celor care au primit un preparat placebo.

 

Spre deosebire de majoritatea produselor farmaceutice, mai putin de 2% dintre femeile care au luat VITEX au prezentat efecte adverse. In cadrul acestui procent restrans, cele mai frecvente probleme au fost o oarecare indispozitie si tulburari gastrointestinale, inclusiv greata si diaree.

 

Concluzia este ca, in afara unei certitudini legate de stimularea productiei de progesteron, inca nu stim sigur cum actioneaza Mielareaua (VITEX).
Ai decis sa urmezi un tratament cu Mielareaua? Ei, bine, numarul de produse de pe piata poate fi ametitor. De aceea, este bine sa urmezi sfaturile unui consilier de echilibru hormonal sau ale unui fitoterapeut inainte de a alege produsul pe care doresti sa il consumi.

 

~Articol scris de Mihaela Iliescu~

CONSILIERE ONLINE

Emese MAGDAS
Programeaza-te la o sedinta de consiliere in Echilibru Hormonal sau Sanatate Intima cu Emese Magdas

EVENIMENTE

Calendar

Vezi care sunt urmatoarele evenimente LIFE-BALANCE
Echilibru Feminin