Vitamina A

1000 UI, 960 picaturi

Brand: GAL

Palmitat de retinol simplu, de calitate naturală, dizolvat în ulei MCT, stabilizat cu un complex natural de vitamina E.

Deși nici că ne putem imagina un produs mai simplu, crearea acestuia a fost, totuși, o necesitate, căci în multe cazuri poate reprezenta un ajutor major în stabilirea raportului ideal de retinol:D3.

Descriere

Retinolul este o formă a vitaminei A, gata de utilizare, perfect utilizabilă de către oricine, deoarece nu mai trebuie să fie transformată de organism. Iar palmitatul de retinil este aproape singura formă de retinol care se găsește în alimente (ficat), nefiind altceva decât un compus natural din cel mai comun acid gras din organism (acidul palmitic) și retinol. La oameni și la animale, aproximativ 90% din vitamina A se găsește în ficat și aproape toată vitamina A este sub formă de palmitat de retinil (în cantități mici și sub alte forme legate de acizi grași). Ideea este că vitamina A pe care o putem obține din alimente este reprezentată aproape exclusiv palmitat de retinil.

Deoarece într-un organism deja deficitar în vitamina D3, suplimentarea cu vitamina A face ca raportul dintre vitamina A și D3 să fie anormal de dezechilibrat în favoarea vitaminei A, suplimentarea în plus cu vitamina A poate agrava deficiența severă de vitamina D3 și, prin urmare, poate avea efecte adverse, conform mai multor studii. Dar completat și cu vitamina D3, nu combinat, nu reprezintă pericol nici o cantitate extremă de retinol. Cu toate acestea, este interesant faptul că în urma unui studiu din 2003 (meta-analiză), prin care s-au trecut în revistă toate studiile efectuate până la acel moment cu privire la suplimentarea cu vitamina A, s-a ajuns la concluzia că nici vitamina A derivată din ficat (care este palmitatul de retinol), nici palmitatul de retinil suplimentat în soluție de ulei nu provoacă efecte adverse, ci doar forma uscată de retinol (acetat de retinol) și formele de retinol solubile în apă sau emulsionate. Nu se cunoaște motivul acestui fenomen, dar având în vedere că dintre diferitele forme de retinol, doar palmitatul de retinil este natural, nu este atât de surprinzător… Așa că am ales palmitatul de retinil și l-am dizolvat în ulei MCT.

Chiar și așa, suplimentarea excesivă de palmitat de retinil comportă risc, deoarece poate schimba raportul cu vitamina D3, dar este important să se obțină retinol numai din alimente naturale și/sau prin administrarea de palmitat de retinil și să se evite acetatul de retinol și orice formă solubilă în apă, emulsionată sau lipozomală, care potrivit studiului menționat prezintă un risc mai mare.

Indicatii de utilizare
Recomandăm consumul a 1-10 picături pe zi, în funcție de conținutul de vitamina A a dietei urmate și de aportul de vitamina D3.

Precautii
Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

 

Comanda on-line