Despre Life Balance

Traim intr-o lume plina de lucruri sintetice „de unica folosinta” si intens accelerata. Motiv pentru care oamenii din ziua de azi se confrunta cu o epidemie de dezechilibre hormonale. Se lupta cu instabilitate emotionala, probleme de concentrare, insomnii, confuzie mentala, greutate in exces sau fertilitate tot mai scazuta si tumori de toate felurile.

La femei, cele mai critice situatii sunt dereglarile menstruale, fibroamele uterine, endometrioza, histerectomiile…, iar la copii pubertatea precoce, oboseala, problemele de concentrare, problemele de greutate corporala… Nici barbatii nu scapa de efectele dezechilibrelor hormonale: probleme cardiovasculare, de prostata, probleme de erectile, ginecomastie, fertilitate din ce-in-ce mai scazuta.

Toate aceste probleme ajung in timp sa provoace atata neplacere (fizica, mentala, emotionala) incat, in majoritatea situatiilor, majoritatea oamenilor ajung sa aiba interventii chirurgicale si/sau sa depinda de medicamente pentru tot restul vietii.

Insa, pentru toate aceste probleme responsabilul este defapt stilul nostru modern de viata! Si anume cel mai vinovati sunt:

  • perturbatorii endocrini – substante ce se gasesc in majoritatea produselor de larg consum (de la apa, alimentie, cosmetice, detergenti pana la haine, mobila si materiale de constructie din casele in care traim)
  • stresul (ceea ce consuma si epuizeaza glandele si hormonii nostri cei mai importanti)
  • lipsa de nutrienti in ciuda excesului de consum de alimente (deficienta de minerale si micronutrienti fara care vitaminele si enzimele necesare nu functioneaza si nu sustin sistemul hormonal).

In necunostinta de cauza oamenii ajung sa isi induca automat propiile dezechilibre hormonale, optand din inertie si lipsa de informare pentru produse extrem de nocive sau neglijand importanta odihnei si miscarii de recreere.

Conceptul life-balance a luat astfel nastere din dorinta de a oferi oamenilor o vindecare naturala si fara efecte secundare a problemelor la baza carora se ascunde un dezechilibru hormonal.

Life-balance ofera un suport complex pe baza studiilor din medicina functionala, integrativa.

Abonare newsletter
Alatura-te comunitatii life-balance!
Vei primi informatii despre evenimente si articole noi.
Nu mai arată