Date/Time
Date(s) - 28/01/2018
12:30 pm - 2:00 pm

2018-01-28 12:30 2018-01-28 14:00 Europe/Bucharest Seminar AgendaBIO: Pastreaza-ti echilibrul hormonal – detoxifica corpul si viata de xenobiotice! Agenda Bio, Casa Universitariilor

Location
Agenda Bio, Casa Universitariilor

Categories


Pastreaza-ti echilibrul hormonal – detoxifica corpul si viata de xenobiotice!

 

Drugs

Cele mai frecvente cauze ale dezechilibrelor hormonale sunt:

  • NUTRITIA – nutritia de slaba calitate
  • TOXINE – expunerea la toxinele (xenobiotice) din mediul inconjurator
  • STRES – stres excesiv
  • STIL DE VIATA – alegeri nesanatoase ce tin de stilul de viata

Xenobioticele pot interveni dramatic in bunastarea noastra fizica si psihica. Ele sunt prezente peste tot si actioneaza dincolo de eforturile noastre de a ne mentine sanatosi.

Greutatea corporala, ciclicitatea, fertilitatea, vitalitatea, somnul, starea emotionala, imunitatea, starea pieli … dar si problemele de colesterol, cele cardiovasculare sau metabolice, mai ales problemele ginecologice si urologice (uter, ovare, sani, prostata) si in special problemele oncologice sunt puternic influentate de xenotiotice. 

Dar ce sunt xenobioticele?

Xeno = Strain; Bios = Viata      Xenotioticele sunt materiale straine vietii.

Mii de substante – xenobiotice – intalnim si ingeram zilnic. Medicamente, peste 200.000 de produse chimice si cosmetice, aditivi alimentari, poluanti…

Majoritatea acestor compusi sunt supusi metabolizarii (alterarii chimice) in corpul uman. 30 de enzime diferite catalizeaza reactiile implicate in metabolismul xenobioticelor. Iar ficatul este principalul organ implicat. Scopul general al metabolizarii xenobioticelor este de a-si creste solubilitatea in apa (polaritatea) si, prin urmare, excretia din organism. (Ocazional, un xenobiotic, poate fi excretat si in stare neschimbata.) Fara convertire xenobioticele foarte „hidrofobe” ar persista in tesutul adipos aproape pe termen nelimitat. In anumite cazuri, reactiile metabolice in prima faza convertesc xenobioticele de la inactiv la compusi biologic activi. In aceste cazuri, xenobioticele originale sunt denumite „promedicamente” sau „procarcinogene”.

Termenul de „detoxificare” de cele mai multe ori este folosit pentru mai multe dintre aceste reactii implicate in metabolismul xenobioticelor.

In cadrul prezentarii voi focusa la urmatoarele raspunsuri:

  • *CARE sunt substantele xenobiotice su UNDE, prin ce forma ne intalnim cu ele in viata de zi cu zi ?
  • *CUM ne dauneaza si CARE sunt simptomele ?
  • *CUM reducem expunerea noastra la xenobiotice ?
  • *CUM ne de detoxificam de xenobiotice ?

 

Te astept cu drag sa petrecem timpul in favoarea sanatatii tale!

Emese Magdás, trainer gimnastica intima, terapeut echilibru hormonal, life-balance.ro, 0720.410.406

 

Cand? Duminica, 28 ianuarie 2018, de la ora 12:30 (durata: o ora si jumatate).

Unde? La Casa Universitarilor Bucuresti (Str. Dionisie Lupu 46), in cadrul evenimentului Agenda Bio, in sala de Seminarii.

Cat? Participarea la acest seminar este inclusa in biletul de intrare la intreg evenimentul Agenda Bio.

Seminarul are loc in cadrul evenimentului Agenda Bio, un eveniment complet pentru un stil de viata sanatos si fericit. Accesul la eveniment se face pe baza de bilet in valoare de 8 lei/persoana, care se poate achita doar numerar, la intrare. Biletul permite accesul in zona de targ, cu degustari si testari de produse, in zona de restaurant vegetarian si la toate activitatile din cladire (seminarii si sesiuni de yoga).

Copiii sub 14 ani au acces gratuit la eveniment.

Cum?  Pentru ca locurile sunt limitate trebuie sa te inscrii in avans, completand formularul de aici:

formular de inscriere

 

Bookings

Rezervarea online s-a închis pentru acest eveniment.


Loading Map....