GLICINĂ
SUPLIMENT ALIMENTAR
Supliment alimentar recomandat sportivilor, persoanelor cu activitate fizică mărită, pentru producția colagenului sau creșterea sensibilității receptoriilor de insulină de pe celule și reglarea nivelului de insulină.
Glicina este un aminoacid natural care se regăsește în cantități mari în colagen. Nu are gust neplăcut, dimpotrivă, fiind dulceag, poate fi folosit ca atare drept îndulcitor corespunzănd cu zahărul cristal. Este termorezistent, de aceea poate fi ingredientul produselor coapte sau fierte.
Beneficii cheie pt Echilibru Hormonal:
- Crește sensibilatea receptorilor de insulină – rol important în rezistență la insulină, SOP (sindrom ovar polichistic), diabet tip II.,
- Îmbunătăţește creşterea musculară – rol important în combaterea rezistenței de insulină
- Are proprietăţi anti-inflamatoare
Beneficii
- Ajută în absorbţia carbohidraţilor
- Glicina este un aminoacid foarte important în menţinerea sănătăţii sistemului digestiv, acesta reglează secreţia de bilă şi astfel ajută la digerarea grăsimilor.
- Este esenţial în dezvoltarea musculaturii scheletice, a ţesuturilor şi în sinteza ADN-ului şi ARN-ului.
- Ultimele cercetări au arătat că glicina poate oferi o mică protecţie împotriva anumitor tipuri de cancer.
- Glicina este un neurotransmiţător recunoscut în sistemul nervos central, dovedindu-se şi că îmbunătăţeşte activitatea anti-inflamatorie, anti-spastică şi anti-psihotică.
- Glicina poate favoriza aportul şi utilizarea de creatină de către corp, cu mari beneficii în ceea ce priveşte forţa şi masa musculară.
- O cantitate importantă de glicină se găseşte în piele şi tendoane, reprezintă aproximativ o treime din compoziţia colagenului, substanţă ce este responsabilă de
- hidratarea pielii,
- reducerea ridurilor,
- prevenirea durerilor articulare,
- flexibilitatea vaselor de sânge.
-
Glicina protejează rinichii de acţiunea medicamentelor folosite în urma unui transplant.
-
Protejează ficatul de acţiunea alcoolului.
Surse naturale de glicină
Acest aminoacid se găseşte în alimente ce au un conţinut ridicat de proteine: soia, fasole, mazare, nuci, alune, lapte, brânză, carne, peşte şi ouă. Este considerată a fi cel mai simplu aminoacid din corp şi este asociată cu acumularea de proteine.
S-a demonstrat că Glicina, atunci când este combinată cu un carbohidrat simplu, poate îmbunătăţi creşterea masei musculare şi capacitatea de recuperare. Se presupune că această combinaţie poate îmbunătăţi aportul de glucoză spre deosebire de alternativa când glucoza este luată simplă. Combinaţia de carbohidraţi şi Glicină poate îmbunătaţi capacitatea de absorbţie a glucozei pentru mai multă energie înainte de începerea antrenamentelor fizice, precum şi recuperarea după antrenamente.
Administrare
Se adaugă 1 linguriță cu vârf de glicină la 100-200 ml de apă călduță, se bea înainte de culcare. Se bea încet, sau se mestecă pudra ca atare. Se recomandă și după fiecare masă câte o linguriță în cazul în care alimentele consumate nu conțin proteine de tip colagen. Astfel glicina consumată după masă ajută la echilibrarea ponderei de aminoacizi obținuți din hrană. Se poate dizolva în cafea sau orice altă bautură. Poate fi ingredient la prajituri ca și îndulcitor.
Atenționare
Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumină excesivă. Nu lăsați la îndemâna copiilor!
Compozitie
Valoare nutrițională în 100g: | |
Energie- / valoare calorică | 1638kJ / 396kcal |
Grăsime din care saturate |
0g 0g |
Carbohidrați din care zaharuri |
0g 0g |
Proteine | 99g |
Sare | 0g |
Comanda on-line
Apasă butonul