MAGNEZIU-L-LACTAT

MAGNEZIU DE NOUĂ GENERAȚIE

Magneziu-L-LACTAT cu asimilare ușoară. Sursa ideală de magneziu pentru toată lumea. Ideal în oboseală, epuizare.

Care este rolul magneziului în organism

În corpul nostru se găsesc aproximativ 25 de grame de magneziu, între 50 si 60% din aceasta cantitate se afla în oase, în timp ce restul se află la nivelul mușchilor, al țesuturilor moi și în sânge. Fiecare celulă din corp conține magneziu și are nevoie de el pentru a funcționa.

Printre procesele în care este implicat magneziul se numără sinteza proteinelor, controlul glicemiei și prevenirea aritmiilor cardiace. De acest mineral depind în mare măsură sănătatea fizică și psihică deopotriva.

Procesele în care este implicat magneziul

Metabolizarea glucozei și a carbohidraților – Prin actiunea pe care o are in procesul de metabolizare a glucozei, magneziul contribuie la mentinerea unui nivel optim de zahar in sange si are un rol insemnat in prevenirea diabetului zaharat sau in mentinerea sub control a bolii. De altfel, diabetul de tip 2 a fost asociat cu deficitul de magneziu, iar riscul de a dezvolta aceasta boala cronica este mai scazut in randul celor care au un nivel optim de magneziu in organism. Prin aceeasi actiune, magneziul are si o contributie majora in procesul de transformare a zaharul in energie, fapt ce ii confera o insemnatate si mai mare in starea noastra de zi cu zi.

Îmbunătățirea digestiei – Magneziul actioneaza asupra muschilor din interiorul aparatului digestiv, astfel incat are o actiune directa asupra digestiei. Datorita actiunii pe care o are asupra tranzitului intestinal, magneziul ajuta in ameliorarea tranzitului lent si in combaterea constipatiei.

Creșterea densității minerale osoase – Magneziul este implicat direct in formarea oaselor si influenteaza activitatea osteblastelor si osteoclastelor (celule responsabile de formarea de tesut osos), influentand in acelasi timp si concentratiile hormonului paratiroidian si ale formei active ale vitaminei D, doi regulatori majori ale homeostaziei osoase (integritatea osoasa). Datorita rolului pe care il are la nivelul sistemului osos, magneziul ajuta la ameliorarea simptomelor osteoporozei. Mai mult decat atat, magneziul contribuie la sanatatea sistemului osos si prin rolull pe care il are in procesul de absorbtie a calciului.

Îmbunătățirea funcției respiratorii – Unele studii au aratat ca exista o legatura directa intre carenta de magneziu si dezvoltarea astmului sau a altor afectiuni respiratorii. Cercetatorii considera ca un deficit de magneziu determina acumularea de calciu in muschii de la nivelul cailor respiratorii, fapt ce ingreuneaza respiratia.

Transportul activ al ionilor de calciu, sodiu și potasiu în membranele celulare – Prin aceasta actiune, magneziul combate acumularea de calciu si potasiu la nivelul muschilor, sustinand buna functionare a sistemului muscular.

Contracararea oboselii și a stării de extenuare – Magneziul ajuta la mentinerea unui nivel de energie optim. Un studiu realizat la Centrul pentru Studiul medicinei complementare din Southampton, Anglia, a demonstrat ca sulfatul de magneziu este util in tratarea pacientilor care sufera de sindromul oboselii cronice.

Magneziul are un aport considerabil și în:

 • Terapia adjuvantă a stărilor depresive
 • Creșterea rezistenței fizice (datorită rolului pe care îl are la nivel muscular)
 • Combaterea inflamațiilor
 • Prevenirea migrenelor

Prin toate aceste acțiuni, magneziul este recunoscut și ca mineral căruia trebuie să-i acordăm multă atenție pe parcursul unei sarcini. Acest mineral contribuie la prevenirea preeclampsiei (stare patologică la femeile gravide după a 20-a săptămână de sarcină, tradusă prin creșterea tensiunii arteriale și eliminarea de proteine prin urina) și la creșterea în greutate a bebelusului.

Carență de magneziu – Simptome

Pentru că are un rol atât de complex în organism și este implicat într-un spectru atât de larg de reacâii biochimice, deficiența de magneziu se poate resimți atât în starea de spirit, căt și în sănătatea fizică. Printre simptomele carenței de magneziu se numără:

 • Oboseală, extenuare chiar dacă pacientul se odihnește suficient, stări de lesin
 • Anxietate, depresie
 • Nervozitate, irascibilitate
 • Crampe musculare, tremor, zvâcniri (spasme) musculare
 • Dureri de cap
 • Palpitații, aritmie
 • Tensiune arterială crescută
 • Dificultăți de respirație
 • Pierderea poftei de mâncare, greață
 • Dereglări digestive – diaree, constipați

BENEFICII

Acidul lactic are două forme: D şi L. Acestea se transformă în organism în lactat D şi lactat L. Organismul omului sănătos conţine în mare parte lactat L, care este un nutrient important pentru inimă şi creier.

În produsul nostru magneziul apare doar în forma L, ceea ce permite o asimilare mai bună a magneziului şi aprovizionează organismul cu lactat L, fără lactat D. Pe lîngă aceasta, consumatorul este mai puţin predispus la diaree ca şi în cazul administrării altor forme de magneziu.

ADMINISTRARE

Adulți: 2g/zi (aprox. 1 linguriţă) în 2 reprize, în timpul meselor. Se poate dizolva în orice lichid.

Copii: ponderat în funcție de greutatea corporală

Atenționare

Poate provoaca diaree!

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumină excesivă. Nu lăsați la îndemâna copiilor!

COMPOZIȚIE

Informaţii nutriţionale                                   100 g                                  2 g (1 doză)

Energie                                                       0 kJ/0 kcal                                 0 kJ/0kcal

Grăsimi:                                                           0 g                                            0 g

din care săturate                                           0 g                                             0 g

Carbohidraţi:                                              0 g                                             0 g

din care zaharuri                                         0 g                                             0 g

Proteine                                                       0 g                                               0 g

Săruri                                                            0 g                                               0 g

Magneziu                                                   12 g (*CZR 3200%)                   240 mg (*CZR 64%)

*Cantitate zilnică recomandată pentru adulţi

Ingrediente: 100 % magneziu – L lactat-dihidrat (“fully reacted”)

Producător și distribuitor: GAL Vital SynergyTech Kft. Ungaria, 1076 Budapest, Sajó u. 4-8., www.gal.hu.

 

PRODUCĂTOR

GAL Vital SynergyTech Kft. Ungaria, 1076 Budapest, Sajó u. 4-8., www.gal.hu

Comanda on-line

Apasă butonul