COLAGEN DIN PEȘTE

PEPTIDE DE COLAGEN

Frumusețe și flexibilitate! Colagenul confera elasticitate pielii si tesuturilor, stimuleaza regenerarea celulara, vindecarea si cicatrizarea ranilor, sanatatea articulatiilor. Acesta functioneaza si ca un adeziv natural al organismului!

Acest produs de la GAL este colagen de peşte franţuzesc, Naticol, varianta cea mai digerabilă, unde mărimea peptidelor este sub 2000 Dalton, astfel este asimilat repede şi în totalitate. Diferenţa esenţială faţă de alte produse este că nu conţine NEU5Gc şi poate fii utilizat şi de persoanele cu dietă autoimună severă, care nu folosesc alimente de la mamifere chiar pentru prezenţa NEU5Gc în aliment. (colagenul de obicei este produs din piele de porc sau vită). Conţine mai multă glicină faţă de coalgenul de proc sau vită.

Beneficiile colagenului pentru organism

Colagenul este esential pentru sanatate si are o serie de beneficii pentru majoritatea structurilor si a tesuturilor din organismul uman. Contribuie la:

  • sanatatea oaselor si a articulatiilor
  • sanatatea pulmonara
  • sanatatea sistemului circulator
  • sanatatea sistemului gastrointestinal
  • la sanatatea sistemului muscular
  • la sanatatea ochilor
  • la sanatatea tesuturilor
  • la sanatatea pielii, a parului si a unghiilor

Colagenul, produs in mod natural in organism, este o substanta proteica prezenta in sistemul osos, sistemul muscular, sistemul digestiv, piele, vase de sange si articulatii. Acesta are rol in regenerarea celulara si a tesuturilor conjunctive.

Organismul produce in mod natural colagen pana la 30 de ani, insa productia scade treptat dupa aceasta varsta. Nivelul de colagen din organism poate fi afectat si de factori externi precum poluarea, radicalii liberi, fumatul, consumul excesiv de zaharuri sau expunerea la soare, asadar suplimentarea din surse externe poate fi necesara dupa depasirea acestei varste.

Colagenul este o proteina dura, insolubila si este compusa din fibre. Acest nutrient face parte din structura tuturor tesuturilor conjunctive, reprezentand o treime din totalul proteinelor prezente in corpul uman. Impreuna cu elastina (proteina elastica ce ajuta tesuturile sa revina la forma initiala dupa o contractie), colagenul asigura sanatatea si buna functionalitate a intregului organism, in special a pielii, a oaselor si a articulatiilor, dar si a unor tesuturi protectoare, asa cum sunt cele care protejeaza rinichii.

COLAGENUL – SISTEMUL DIGESTIV – ECHILIBRU HORMONAL

Colagenul previne deshidratarea si ajuta la reglarea secretiilor gastrice si a acidului gastric, secretat la nivelul stomacului. De asemenea, poate preveni aparitia arsurilor gastrice, a ulcerelor si a altor probleme gastrointestinale similare.

Peptidele din colagen retin apa in intestine, stimuland astfel miscarea in interiorul tractului si ajutand digestia. In plus, ajuta la vindecarea si regenerarea peretelui intestinal si a membranelor care captusesc intestinele. Glutamina, un aminoacid din componenta colagenului din tractul gastrointestinal joaca un rol important in preventia aparitiei sindromului colon iritabil – problema de regula asociata problemelor autoimune.

Colagenul este si un aliat de incredere pentru persoanele care vor sa scada in greutate. Acesta are beneficii pentru procesul de metabolizare al grasimilor, dar contribuie si la dezvoltarea masei musculare. De aceea, suplimentele cu colagen se pot recomanda de specialist in regimurile de slabire.

Ce este colagenul marin?

Colagenul marin este o proteină fibroasă extrasă din solzi sau din piele de pește, în special de apă sărată (inclusiv cod și somon). În ultimii ani, studii preliminare pe cobai și studii clinice au constatat că acest colagen are proprietăți medicinale care pot contribui la îmbunătățirea sănătății. Colagenul marin are absorbție rapidă în organism, iar efectele sunt vizibile în scurt timp!

Este preferat și de sportivi ori de persoanele cu activitate fizică întensă!

Colagenul este liantul care menţine legătura dintre celule, conferind sprijin structural, rezistenţă şi elasticitate. Colagenul din sursă marină (din solzii de pește) are un efect puternic în ceea ce priveşte dezvoltarea oaselor. Contribuie la susţinerea mobilităţii şi flexibilităţii la nivelul articulaţiilor, tendoanelor şi ligamentelor având şi un efect antiinflamator. Colagenul din surse marine ajută la hrănirea cartilajului articular şi asigură rezistenţa acestuia la compresie. Este recomandat pentru îmbunătăţirea funcţiilor articulaţiilor deteriorate şi întărirea tendoanelor şi ligamentelor, fiind recomandat şi sportivilor sau persoanelor foarte active din punct de vedere fizic.

Administrare

S-au efectuat multe investigaţii cu Naticol, pe baza căruia s-ar putea administra zilnic 2,5-5 g, însă sugestia noastră este administrare 5-10 g/zi. Se poate şi mai mult dar nu prea are avantaj. Se poate amesteca în orie lichid, are gust neutru. În cacao de dimineaţă sau în turmix este excepţional.

Poate fi adăugat la orice aliment, chiar și intr-o supă fierbinte. Nu are gust, mai bine zis are unul neutru. Intr-o cană cu apă caldă, în lapte, lapte de cocos, îndulcit sau sezonat cu vanilie poate fi o băutură gustoasă. Împreună cu cereale sau într-un shake de banane poate da startul perfect ale diminețiilor.

Atenționare

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumină excesivă. Nu lăsați la îndemâna copiilor!

COMPOZIȚIE

Valori nutriţionale                           100 g                                          10 g                                   5 g

Energie                                             1581 kJ/372 kcal                       158 kJ/37kcal               78 kJ/18kcal

Grăsimi:                                                          0 g                                             0 g                             0 g

Carbohidranţi:                                               12 g                                       0,3 g                       0,6 g

din care zaharuri                                          12 g                                       0,3 g                       0,6 g

Proteine                                                         93 g                                        9,3 g                         4,6 g

Sodiu                                                               0,7 g                                     0,07 g                         0,04 g

Compoziţie: peptide de colagen (colagen de peşte hidrolizat)

PRODUCĂTOR

GAL Vital SynergyTech Kft. Ungaria, 1076 Budapest, Sajó u. 4-8., www.gal.hu

Comanda on-line

Apasă butonul