PROSTA CHECK

TEST PSA

Test PSA pentru autodiacnosticarea prostatei – test rapid PSA din sange cu toate accesoriile incluse.

Prostata secreta un antigen specific (PSA). Valorile acestuia ofera informatii despre starea fiziologica a prostatei. Astfel, valori crescute de PSA (peste limita de 4 ng/ml PSA) pot conduce la concluzii precum inflamarea sau marirea benigna a prostatei ori chiar cancer de prostata.

Testul pentru prostata ar trebui repetat anual de cei cu varsta mai mare de 45 ani, pentru a detecta din timp posibilele afectiuni.

Testul rapid pentru prostata PROSTA CHECK contine toate accesoriile si instructiunile necesare pentru testarea nivelului PSA.

Ce este PSA?

Antigenul prostatic (PSA) este produs de glanda prostatică. Prostata este situată în cavitatea abdominală sub vezica urinară, înconjoară partea orificiului uretral care iese din vezică și joacă un rol important în producerea de material seminal.

Modificările nivelului antigenului prostatic oferă informații importante despre starea prostatei. Astfel, un nivel peste valoarea normală poate indica modificări patologice (anormale) precum mărire benignă, prostatita, cancer etc.

Ce este testul PSA?

Testul PSA este un test al stării prostatei care poate fi efectuat cu ușurință acasă. Cu ajutorul suliței din cutie, vă puteți înjunghia vârful degetului fără durere. Picătura mică de sânge care iese este suficientă pentru a efectua testul. Veți obține un rezultat clar după 10 minute.

După cum se poate vedea din instrucțiunile de utilizare foarte detaliate și ușor de înțeles, 1 bandă care apare pe test înseamnă un rezultat negativ, iar 2 benzi un rezultat pozitiv.

Ce înseamnă dacă testul meu este pozitiv?

Un rezultat pozitiv NU înseamnă cancer de prostată, dar indică CU DEFINITIV că există o problemă cu prostată.

Un nivel crescut de PSA măsurat în sânge poate fi cauzat și de mărirea prostatei, prostatita sau infecția tractului urinar. Acestea sunt probleme benigne, cu care, totuși, este recomandat să consultați cât mai curând un specialist sau un urolog.

Problema, recunoscută în timp, poate fi tratată bine și de cele mai multe ori doar cu vreun medicament sau supliment alimentar. Cu toate acestea, dacă este neglijat, poate duce și la cancer de prostată. Urologul oferă un rezultat fiabil al testului despre starea prostatei în aproape toate cazurile prin intermediul examenului nepopular de palpare rectală. El percepe natura problemei în funcție de dimensiunea, duritatea și senzația de suprafață.

Testul poate confirma că prostata este într-adevăr mai mare și că poate fi prezentă inflamația, dar aceasta este o problemă benignă, după cum puteți citi mai sus. Cancerul de prostată este a doua cea mai frecventă cauză de deces după cancerul pulmonar. Prin urmare, este indicat ca toți bărbații peste o anumită vârstă (40-45 de ani) să verifice regulat starea prostatei, cel puțin o dată pe an. Nu trebuie neapărat să vedeți un medic pentru asta astăzi.

Vă puteți face o idee despre starea prostatei cu ajutorul unui test PSA care poate fi efectuat acasă. Este important să consultați un urolog cât mai curând posibil dacă testul este pozitiv.

În ce cazuri ar trebui să acord o atenție deosebită riscului de cancer de prostată?

Peste 50 de ani pe baza istoricului familial, adică în caz de cancer de prostată la tată sau frate De ce este importantă inspecția regulată? În multe cazuri, bolile de prostată nu au simptome, așa că nici nu știm despre ele. În cazurile de cancer sau suspiciune de cancer care ar fi putut rămâne ascunse ani de zile, RECUNOAȘTEREA PRECOCE este ratată. Cancerul de prostată detectat la timp poate fi vindecat cu terapie țintită. În funcție de natura cancerului de prostată, depistarea tardivă reduce șansele de recuperare, dar, din păcate, poate avea și un rezultat fatal. Deoarece chiar și o problemă benignă de prostată poate duce la cancer dacă este neglijată, recunoașterea în timp util și tratamentul adecvat nu sunt mai puțin importante.

Cât de fiabil este testul PSA?

Testul de automonitorizare a PSA măsoară nivelul unei proteine, cunoscută și ca antigen (abreviat PSA) din sânge, produsă de glanda prostatică. Nivelul acceptabil de PSA ca 4 ng/ml (nanograme pe mililitru). Un nivel de PSA care (semnificativ) depășește această valoare este considerat crescut, ceea ce indică un fel de problemă – benignă sau malignă – cu prostata. Un număr mare de studii clinice efectuate de producătorul francez al testului PROSTA-Check PSA arată o valoare a fiabilității de 88%. Aceasta înseamnă că din fiecare 100 de autoverificări efectuate sub control clinic, nivelul PSA a fost într-adevăr crescut în 88 de cazuri, iar în doar 12 cazuri testul a indicat o valoare diferită de cea de control. Aceasta este o valoare de încredere suficient de mare încât să nu ne asumăm riscul de a fi diagnosticați greșit de 12% de test. O astfel de decizie poate duce la riscuri grave pentru sănătate în cazul greșit.

Poate medicul de familie să dea o trimitere pentru testarea nivelului PSA?

Ca parte a unui test normal de laborator, medicul de familie nu poate solicita un test pentru nivelul PSA. Pentru a efectua o astfel de examinare, este necesară trimiterea de la un specialist. Laboratoarele clinice vor efectua, desigur, testul PSA contra cost.

Cât timp expiră testul?

24 de luni, deci 2 ani. Dacă comandați 2 teste în același timp, puteți economisi costurile poștale și puteți promova autoverificarea regulată. Amintiți-vă, un test PSA ar trebui efectuat cel puțin o dată pe an pentru toți bărbații peste 40 de ani! În cazul unei probleme, detectarea precoce îmbunătățește foarte mult șansele de recuperare! Cutia conține toate instrumentele necesare pentru a efectua testul: 1 pungă din folie de aluminiu sigilată, care conține caseta de testare, pi plastic.

Valoare crescută a PSA* conduce la următoarele concluzii, de exemplu:

  • Inflamare prostată;
  • Mărire benignă a prostatei;
  • Cancer prostată.

*Valoarea limită > 4 ng/ml PSA.

Acest pachet conține următoarele materiale pentru efectuarea testului:
O punguță de protecție din aluminiu cu o fișă de test
O pipetă de plastic (plus o pipetă de rezervă) și o perniță de absorbție
O fiolă de 1 ml cu soluție de diluare
O lanţetă sterilă pentru prelevarea de sânge (plus o lanţetă rezervă)
Instrucțiuni de folosire.

Nu folosiți perniță absorbantă!
Test de efectuat numai „în vitro”. A nu se îngheța! Înainte de începerea testului citiți cu atenție instrucțiunile de folosire! A se păstra în ambalajul original la temperaturi cuprinse între +4 și +30 grade Celsius. Corespunzător pentru utilizare proprie.

Prezentare: 1 bucata

Comanda on-line

Apasă butonul