Test hormonal – Deficit de testosteron la barbati
Deficit ul de testosteron in randul populatiei masculine este in principal datorat scaderii concentratiei de androgeni, odata cu inaintarea in varsta.
Testosteronul este hormonul sexual masculin care, in perioada pubertatii duce la cresterea masei osoase si musculare si la dezvoltarea caracteristicilor sexuale barbatesti, iar de-a lungul vietii mentine comportamentul de tip masculin, caracterul sexual, tonusul fizic si psihic, cat si stimuleaza apetitul sexual, erectia si orgasmul.
Deficitul de testosteron este cel mai des intalnit la barbatii de peste 50 de ani si poate fi remediat cu suplimente nutritionale speciale, exercitii pentru cresterea masei musculare si hormoni suplimentari (naturali) cum ar fi progesteronul si DHEA (dehydroepiandrosterone) – dar nu cu suplimente cu testosteron!
Daca vrei sa stii cum stai cu nivelul de testosteron, parcurge intrebarile testului de mai jos! Bifeaza situatiile care ti se potrivesc si numara cate simptome prezinti. Verifica la final ce inseamna numarul de simptome, iar daca e cazul, ia imediat actiuni pentru eliminarea dezechilibrului, inainte sa fie prea tarziu.
- Pierdere in greutate
- Scaderea masei musculare
- Libido scazut
- Oboseala sau istovire
- Dureri generale, dese
- Gandire incetosata
- Palpitatii
- Probleme de memorie, mentale
- Dureri articulare in crestere
- Rezistenta scazuta
- Erectii mai moi
- Piele subtiata
- Acnee, piele grasa
- Agresivitate crescuta
- Burn-out feeling
- Griji
- Iritabilitate
- Probleme ale vezicii biliare
Daca ai bifat 5 sau peste 5 simptome din testul de mai sus, exista o mare posibilitate sa prezinti deficit de testosteron. Programeaza-te la o consultatie personalizata pentru a primi Terapia completa de refacere a nivelului testosteronulu si a stilului de viata.
Daca ai bifat 3-4 simptome esti in faza incipienta e unui deficit de testosteron. Programeaza-te la o consultatie personalizata pentru a primi Terapia completa si pentru a evita in timp un dezechilibru hormonal.
Daca ai bifat sub 3 simptome se poate sa fii la limita. Insa daca totusi esti nesigur merita sa clarifici situatia cu analize suplimentare, sau programandu-te la o consultatie.