VITAMINA K2+D3

Supliment Alimentar sub formă de picături cu vitamine D3, K1 și K2 (conține molecule MK7 bioactive). Varianta cea mai activă a vitaminei K2. Suportul ideal pentru sistemul cardiovascular si structura osoasa.

Picăturile de Vitamina D3+K2 conțin varianta cea mai activă a vitaminei K2 și anume MK-7 (molecule menachinone) alături de vitamina K1 (molecule filochinone), împreună susținând ciclul acestei vitamine în organism cu un adaos de vitamină D3 – câte 4000 UI per doză.

Pentru absorbția și stabilitatea optimă acest produs conține substanțele active în formele sale naturale fiind dizolvate în uleiuri de cocos și palmier cu certificare BIO și RSPO. Vitaminele D3, K1și K2 (sub forma bioactivă de MK7) sunt obținute din componente din uleiuri de esență florală și nu din soia.

Recomandări:

  • dezechilibru hormonal
  • menopauză
  • depresie, anxietate, lipsă de energie
  • osteoporoză – densitatea osoasă
  • arteroscleroză – sănătatea vaselor sanguine
  • menoragie – menstruații abundente și/sau prelungite

Despre vitamina K

Vitamina K intră în categoria vitaminelor solubile în ulei, fiind produsă la nivelul intestinelor. Vitamina K are rolul de a stimula creșterea și dezvoltarea normala a organismului, prevenînd în același timp bolile hemoragice la nou-născuți. Principala functie a vitaminei K este producerea factorilor de coagulare a sangelui, cu precadere protrombină și este folosită pentru tratarea tulburărilor hemoragice asociate carenței de vitamina K. Astfel, rolul acestei vitamine în organism este acela de a regla coagularea normală a sângelui, precum și de a stimula creșterea osoasă normală.

Carența de vitamina K

În organismul uman vitamina K este sintetizata permanent, în cantitai mici, de bacteriile din colon, iar de aici ajunge direct în sânge. O parte din necesarul organismului de vitamina K provine și din alimentație. Fiind o substanta liposolubilă, absorbtia ei din intestin și colon se face împreună cu grăsimile.

Anumite afecțiuni care impiedică absorbția grăsimilor predispun la carența secundară de vitamina K și cresc riscul sângerărilor și hemoragiilor. O altă situație în care se produce carenta de vitamina K apare în urma folosirii îndelungate a antibioticelor ce distrug flora bacteriană din colon, răspunzătoare de sinteza unei parți din necesarul zilnic de vitamina K.

Surse alimentare de vitamina K

Vitamina K este disponibilă și în alimente, poate fi regasită în alfalfa, sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, varză, brânza cheddar, lăptuci cu frunza verde, ficat, alge de mare și spanac.

Menstruație abundentă și vitamina K

Lipsa vitaminei K din organism conduce la apariția tulburărilor de coagulare. Acest lucru se traduce prin sângerări, hemoragii, hematoame, epistaxis (scurgeri de sânge din nas), menstruație abundentă. (Menoragia este boala de care suferă lunar 20% femei.)

Prevenția osteoporozei și vitamina K

Deși acțiunea principală a vitaminei K constă în coagularea normală a sângelui, ea are de asemenea un rol aparte în calcifierea normală a oaselor, acâionând în calitate de cofactor al enzimei de carboxilare.

Precauții

Există persoane precum cele care folosesc anticoagulante, pentru a preveni infarctul, accidentele cerebrale și vasculare. Nu se recomandă persoanelor care folosesc anticoagulante de tip cumarină.

Despre vitamina D3

În ultimii 10-20 de ani multe studii au cercetat legătura dintre nivelul vitaminei D din organism și bolile. Rezultatele spun că importanța ei este mult mai mult decăt asigurarea oaselor și dinților sănătoși. La populații cu nivel ridicat de vitamina D, apariția cancerului, bolilor cardio-vasculare, diabetul și bolile sistemului neuro sunt semnificativ mai scăzute. Deci scade riscul bolilor civilizaționale, mai ales a cancerului. Dincolo de acestea, vitamina D3 previne riscul îmbolnăviriilor infecțioase al sistemului respirator și susține în general funcționarea sistemului imunitar, fiind poate chiar cel mai important suport pentru sistemul imun.

Conform specialiștilor vitamina D3 este noul vitamina C, este indispensabil organismului, vitamină, neurotransmițător și hormon în același timp.

Lipsa vitaminei D3 este una dintre cauzele principale ale îmbolnăviriilor de tip răceală pe timp de iarnă precum și cauza comună a dezchilibrelor hormonale, în special în cazul problemelor autoimune.

Vitamina D şi depresia. Vitamina D joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi funcţionarea cerebrală, iar studiile confirmă că administarea dozelor crescute de vitamina D sunt asociate cu o ameliorare vizibilă a simptomelor depresiei.

 

Administrare

Se recomandă 12 picături pe zi administrate oral direct in cavitatea bucală, ori consumate împreună cu alimente. Cel mai indicat este ca acest produs să fie folosit la prima masă a zilei. Nu se amestecă în lichide.

ATENȚIONARE

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumină excesivă. Nu lăsați la îndemâna copiilor!

Compozitie K2+D3
Substanță activă 1doză (12 pic.)
Vitamina K-komplex 500mcg
Vitamina K1-vitamin (filochinonă) 455mcg
Vitamina K2-MK-7 (menachinonă-7) 45mcg
Vitamina D3 (colecalciferol) 4000UI = 100mcg

 

Compozitie K2+D3 Forte
Substanță activă 1doză (12 pic.)
Vitamina K-komplex 1000mcg
Vitamina K1-vitamin (filochinonă) 900mcg
Vitamina K2-MK-7 (menachinonă-7) 100mcg
Vitamina D3 (colecalciferol) 4000UI = 100mcg

 

Compoziție: Ulei organic (bio) de MCT (trigliceride cu lanț mediu din uleiuri bio de cocos și palmier), filochinonă (vitamina K1), menachinonă 7 (vitamina K2), colecalciferol (vitamina D3), antioxidant natural: vitamina E (din tocoferoli mixte).

PRODUCĂTOR

GAL Vital SynergyTech Kft. Ungaria, 1076 Budapest, Sajó u. 4-8., www.gal.hu

Comanda on-line

Apasă butonul

Verified by MonsterInsights