Alimente care produc dezechilibre hormonale
Esti una dintre persoanele care se confrunta cu dezechilibre hormonale? Te intalnesti adesea cu stari de oboseala, pofta zilnica de dulce, retentie de apa, sau sindrom pre-menstrual cu dureri insuportabile? Atunci trebuie sa stii ca ceea ce mananci in fiecare zi joaca un rol extrem de important in sanatatea ta hormonala. Iata o serie de alimente si substante care perturba echilibrul hormonal si pe care NU trebuie sa le ai in dieta zilnica:
Grasimi trans
Membranele celulare are hormonilor reproductivi contin grasimi. O membrana celulara formata din acizi grasi trans perturba comunicare celulelor, ceea ce s-a dovedit ca reduce fertilitatea. Evita alimentele prajite sau pe cele care contin cuvintele: acizi grasi trans, grasimi trans, ulei hidrogenat, ulei vegetal hidrogenat sau partial-hidrogenat, grasimi hidrogenate, grasimi vegetale hidrogenate sau orice astfel de combinatii in lista de ingrediente.
Zahar si carbohidrati
De-a lungul timpului cercetarile au demonstrat ca o dieta bogata in zaharuri adaugate si carbohidrati in exces creste nivelul de estrogen si testosteron. Zaharul este adaugat la aproape toate alimentele ambalate. Este important sa se priveasca ingredientele de pe etichetele produselor alimentare pentru orice formă de zahar. Limiteaza carbohidratii la nu mai mult de 30 de grame pe masa.
Carne si lactate
In zilele noastre consumul de lactate si carne (in mod special cele din supermaket) a devenit o sursa de toxine, hormoni sintetici, xenoestrogeni, antibiotice si carcinogeni de mediu, cum ar fi dioxinele. Daca nu esti vegetarian sau vegan, asigura-ti produsele lactate sau carnea din surse naturale, sigure, in care animalele au fost hranite cu iarba, nu cu antibiotice sau hormoni de crestere. Chiar daca esti consumator de produse din animale, redu cantitatea de carne sau lactate la maxim 15-20%, pentru a reduce expunerea la toxine.
Cofeina si alcool
Consumul in exces de cafeina sau bauturi care contin cafeina s-a demonstrat ca ridica nivelul estrogenului in corp. In acelasi timp consumul, chiar si moderat de alcool, s-a demontrat ca ridica nivelul estrogenului si reduce nivelul progesteronului la femei.
Avem foarte multa putere in furculita pentru a ne influenta sanatatea. Alimentele pot fi otrava sau medicamente pentru organism. Alege-ti hrana de zi cu zi intelept si incepe calatoria spre o mai buna sanatate a organismului si spre un echilibru hormonal ca la carte.
Daca te confrunti cu dezechilibre hormonale si nu stii cum sa abordezi problema, hai sa vorbim la o sedinta de consiliere individuala.
Sunt Emese Magdas, terapeutul tau in echilibru hormonal si trainer de gimnastica intima, cea care a VISAT, a CREAT si a REALIZAT conceptul LIFE-BALANCE. De peste 10 ani lucrez cu femeile in probleme hormonale de toate felurile. Imi dedic cu drag timpul si energia pentru a descoperi impreuna cauza problemelor tale, pentru ca mai apoi sa gasim solutia cea mai potrivita tie pentru a te re-echilibra, prin stil de viata, alimentatie, miscare, suplimente naturale sau orice altceva este nevoie.