Cum arata un ciclu menstrual normal

ciclu menstrual normal 2 - life balance- emese magdasTe-ai intrebat vreodata daca menstruatia ta este in parametri normali? Ei bine cred ca toate femeile si-au pus aceasta intrebare cel putin o data, motiv pentru care exista mai multi indicatori care te ajuta sa iti dai seama daca ai un ciclu mentrual normal sau nu.

Oare de ce am dureri de fiecare data cand imi vine menstruatia? De ce nu pot sa ma ridic din pat 2 zile inainte de menstruatie si alte femei nu au nicio problema? Ce e in neregula cu mine?

Adevarul este ca fiecare femeie are experiente diferite cu ciclul menstrual, deci implicit fiecare ciclu menstrual se manifesta diferit.

Semne ale unui ciclu menstrual regulat

1. Ciclu menstrual trebuie sa vina lunar, la un interval ideal de 26-31 de zile de la prima zi din ciclu menstrual anterior.

2. Ciclul menstrual poate sa prezinte usoare dureri in zona inferioara a abdomenului, o balonare usoara (de la metabolismul incetinit din lipsa hormonilor) si eventuale senzatii de oboseala (avand niveluri joase de hormoni sexuali – estrogen si progesteron), insa nu simptome pre-menstruale precum dureri de sani, de cap sau de orice alt fel.

3. Ciclul menstrual trebuie sa dureze 5 zile (+/- 2 zile), in primele 2 zile cu sangerari de aproximativ 8 linguri de sange pe zi (3-4 absorbante/zi) iar apoi sa scada usor in cantitate.

4. Sangerarile nu trebuie sa fie in niciun caz abundente.

5. Sangerarile nu trebuie sa fie nici prea usoare, in special in primele 2 zile de ciclu.

6. Sangele din perioada ciclului menstrual trebuie sa fie de culoare rosu-aprins, nu maro inchis sau roz pal.

7. Sangerarile nu trebuie sa prezinte cheaguri de niciun fel.

 

ciclu menstrual-2 - life balance - emese magdasCiclul menstrual este de fapt o modalitate prin care corpul feminin se pregateste pentru o posibila sarcina. Pe peretele intern al uterului se formeaza un epiteliu care pregateste uterul pentru fixarea unui ovul fecundat. In cazul in care niciun ovul nu este fecundat si nu se formeaza o sarcina, epiteliul respectiv se distruge si apare sub forma unei sangerari pe care o numim menstruatie. Procesul se repeta in fiecare luna, astfel ciclul menstrual este lunar, si se produce in corpul femeilor de la adolescenta pana la perioada menopauzei (aproximativ varsta de 50 de ani)

 

Dereglarea hormonilor care participa la acest proces va duce la sangerari abundente, cheaguri de sange, dureri insuportabile inainte sau in timpul ciclului menstrual, si fac aceasta perioada insuportabila sau chiar nedorita de femei. In acest caz ar fi bine sa apelezi la un terapeut in echilibru hormonal sau analize medicale hormonale pentru a identifica si remedia dezechilibrul.

 

Daca te confrunti cu simptome imposibile in timpul ciclului menstrual, sau stii ca ai dezechilibre hormonale care iti afecteaza menstruatia, hai sa vorbim! Programeaza-te cu incredere la o consultatie, fie prin telefon, online sau offline, si impreuna vom identifica problema si vom gasi cea mai buna solutie, adaptata 100% organismului tau!

CONSILIERE ONLINE

Emese MAGDAS
Programeaza-te la o sedinta de consiliere in Echilibru Hormonal sau Sanatate Intima cu Emese Magdas

EVENIMENTE

Calendar

Vezi care sunt urmatoarele evenimente LIFE-BALANCE
Echilibru Feminin