Formare profesională: Trainer Gimnastică Perineală

 

Bună, mă numesc Emese!

Sunt specialist în sănătate intimă și echilibrare hormonală.

De 12 ani sprijin femeile puternice să devină și mai puternice!

Pasiunea mea, Gimnastica Perineală, le ajută pe femei să experimenteze o sănătate intimă strălucită!

Scopul programului de Gimnastică Perineală este să susțină sexualitatea, tonusul perineal, vaginal și toate organele abdomino-pelvine. Să prevină și să amelioreze eficient probleme feminine de natură intimă – indiferent de vâstă.

Cu Gimnastica Perineală îți poți găsi puterea interioară. Poți fi o femeie puternică într-un corp puternic. Planșeul perineal oferă forța și stabilitatea pentru SĂNĂTATEA INTIMĂ FEMININĂ. Vei fi mai sigură pe tine, sănătoasă și sexi!

Dacă vrei să schimbi viața ta și a altor femei, te invit în echipă!

—————————————————————————————————————-

Ce este de fapt Gimnastica Perineală life-balance?

Programul Gimnastică Perineală life-balance este un antrenament perineal unic pentru femei, cu scop de susținere, prevenție și ameliorare pentru zona planșeului pelvi-perineal și buna funcționare a organelor din abdomenul inferior.

Gimnastica Perineală life-balance dezvoltă atât puterea, cât și rezistența, flexibilitatea și rapiditatea de reacție a mușchilor perineali. Fortifică întregul planșeu pelvi-perineal, atât sfincterele cât și toate fibrele perineale până la cele profunde și susține țesutul conjunctiv din abdomenul inferior.

De ce să devii trainer Gimnastica Perineală life-balance?

Conform studiilor, jumătate dintre femei au nevoie de un astfel de program pentru recuperare, în timp ce pentru cealaltă jumătate practica preventivă este benefică pentru susținerea sănătații intime.

De când există lumea, corpul feminin și mai ales planșeul perineal feminin trece prin schimbări: pubertatea, sexualitatea, fazele ciclului menstrual, sarcina, nașterea, lăuzia, menopauza sunt doar cele mai semnificative dintre schimările care amprentează zona intimă.

Iar tu, dacă dorești, ai acum oportunitatea de a învăța un program valoros prin care să ajuți alte femei într-un mod inteligent!

Gimnastica Perineală susține planșeul și întregul corp feminin cu eforturi minime și efecte uriașe!

Dacă ești profesionistă într-un domeniu de sănătate sau fitness, sau pur și simplu dorești să poți schimba în bine viața ta și altor femei, vino și învață programul LIFE-BALANCE Trainer de Gimnastică Perineală.

Vei putea lucra cu grupuri de femei sau individual. Vei fi persoana care va arăta altor femei cum să-și susțină și să-și îmbunătățească viața intimă și le vei ajuta să se recupereze din probleme de natură intimă, chiar și în unele situații aparent fără speranțe.

Sunt aici să spun – și vei putea și tu să spui – că niciodată nu există “prea târziu” când este vorba de capacitatea de regenerare a perineului și zonei intime!

 

Detaliile programului Trainer Gimnastică Perineală

Cursul de bază durează 3 zile x 8 ore (24 ore).

Data: 22-23-24 iunie 2018

Programul cuprinde:

 • 8 ore: cunoștințe de bază din anatomie, urologie, ginecologie, proctologie, nutriție, psiho-somatică;
 • 16 ore: algoritmul și metoda de predare a exercițiilor.

În baza acestei formări vei fi capabilă și vei avea dreptul:

 • să predai metoda femeilor mature hormonal (începând cu vârsta pubertății) – în grup sau individual,
 • să comunici în scris sau verbal despre metodă – sub forma de seminarii, cursuri, articole, website, etc.,
 • să organizezi evenimente sau să prezinți subiectul în cadrul evenimentelor de profil

Examenul și certificarea ca trainer:

 • cunoștințele teoretice vor fi evaluate prin test grilă,
 • examenul practic va consta într-o sesiune de predare avându-i drept clienți pe colegii din program și va evalua cunoașterea practică a algoritmului de predare a metodei.

Data examenului: 30 iunie sau 7 iulie 2018

Fără examen, contract de colaborare și diplomă valabilă, nu ai dreptul de predare. Diploma este valabilă timp de 2 ani. Dacă vrei să continui ca trainer, înainte de expirarea diplomei este necesară re-examinarea și reînnoirea contractului.

Numărul de cursanți: maxim 20 persoane/clasă.

Prețul programului: 300 Euro + 15 Euro taxa de examen

Plata programului:

 • avans 500 Lei la înscriere, cel târziu până pe 15 iunie 2018.
 • suma rămasă se plătește în lei cel mai târziu în ziua de începere a programului, adică 22 iunie 2018.

Cine poate deveni trainer?

Programul de instruire în metoda gimnasticii perineale Life-Balance este recomandat în primul rând:

 • antrenorilor de sport, mai ales de yoga, arte marțiale sau fitness
 • specialiștilor din domeniul sănătății umane precum medici, moașe, dula, asistenți medicali, kinetoterapeuților, manual-terapeuților
 • celor care au o meserie diferită dar sunt interesați de sănătate în general și au absolvit cel puțin liceul.

 

În continuare află informații despre programul Gimnastică Perineală pe care vei îl putea preda și tu odată ce devii trainer.

Cine este interesat de gimnastica perineală Life-Balance

Programul este de interes (și recomandat) pentru toate femeile, de la primul ciclu menstrual până la orice vârstă. Practicarea gimnasticii perineale devine deosebit de importantă la menopauză, în sarcină, pentru pregătirea nașterii și recuperarea postpartum – chiar și după cezariană sau histerectomie totală. Din propria mea experiență de 12 ani îți pot spune, că în proporție de 60-70%, femeile interesate sunt cele care au născut (în general, cu vârsta cuprinsă de 28-48 ani).

Scopul programului pe scurt

Susține sexualitatea, tonusul perineal, vaginal și toate organele abdominale, previne și ameliorează eficient probleme feminine de natură intimă – indiferent de vârsta.

Predarea programului – publicul țintă

Programul poate fi predat individual sau grupurilor. Predarea unul-la-unul solicită aproximativ 2 ședințe a câte 60 minute fiecare. Predarea pentru grupuri durează aproximativ 4 ore. Programul conține exerciții de antrenare a mușchilor perineali (izolat de alte grupe musculare) și exerciții de încălzire și de încheiere.

Antrenamentul Gimnastică Perineală este echilibrat, bine construit, ușor de însușit și extrem de eficient, are o durată de 10-15 minute și este recomandat să fie exersat – în funcție de situație – zilnic sau o dată la 2 zile.

După însușirea exercițiilor, participantele primesc de la trainer un suport de curs (sub formă tipărită și pe suport electronic).

Ce beneficii are practicarea programului?

 • îmbunătățește sexualitatea, libido-ul, capacitatea orgasmică;
 • crește tonusul vaginal și senzitivitatea;
 • reduce infecțiile și inflamațiile;
 • poate ameliora uscarea și subțierea mucoasei vaginale;
 • poate atenua până la dispariție constipația și balonarea;
 • pregătește perineul și țesuturile pentru sarcină și naștere;
 • postnatal, recuperarea tonusului vaginal și perineal (la fel de necesar chiar și după cezariană);
 • poate preveni sau recupera incontinența urinară (chiar și după histerectomie);
 • poate preveni sau recupera prolapsul uterin, vaginal, uretral, vezical, rectal;
 • poate ameliora sau resorbi hemoroizii sau varicozitățile intime;
 • reduce durerile articulare (controlul mușchilor perineali este indispensabil în mișcarea dinamică);
 • stimulează creativitatea, intuiția și vitalitatea, susținând circulația energiei prin meridiane și prin glanda pineală.

Efectele benefice, ca urmare a practicării exercițiilor, pot apare încă de la primul antrenament și sunt resimțite la maxim de intensitate după un interval de 10 săptămâni. Persoanele care au simptome de slăbire a pelvisului de gradul 2 vor înregistra efectele cele mai notabile după un număr de 10 săptămâni. Conform măsuratorilor, în urma practicării regulate a programului, la unele femei fortifierea mușchilor pelvieni este 30 de ori mai mare față de tonusul inițial, în timp ce media de creștere a forței mușchilor pelvieni este de 132%.

 

Ești o profesionistă în domeniul sănătății  sau al fitness-ului? Acum poți schimba viața ta și pe a altor femei!  Învață programul LIFE-BALANCE și devino Trainer în Gimnastică Perineală!

EVENIMENTE

Calendar

Vezi care sunt urmatoarele evenimente LIFE-BALANCE
Abonare newsletter
Alatura-te comunitatii life-balance!
Vei primi informatii despre evenimente si articole noi.
Nu mai arată