Incontinenta urinara la femei

Incontinenta-urinaraIncontinenta urinara este o afectiune frecvent intalnita la femei.

Multe dintre femei constata simptomele primare si, desi afectiunea le afecteaza toata viata, nu stiu care este motivul si nu gasesc solutii.

La inceput se poate intampla sa mai scapam din cand in cand un strop de urina la ras puternic, in timpul antrenamentelor, la clipocitul apei, la tuse sau stranuturi puternice, insa nu niciodata nu vorbesc despre acest disconfort privit ca fiind rusinos, jenant si stanjenitor.

Fara informare si preventie, aceasta afectiune se agraveaza odata cu trecerea timpului.

 

De ce apare incontinenta urinara

Incontinenta urinara rezulta, de obicei, din slabirea sau deteriorarea muschilor care sunt utilizati pentru a preveni urinarea, cum ar fi muschii perineali si sfincterul uretral. Multi oameni cred in mod eronat ca este o parte inevitabila a imbatranirii.

 

Cum poate fi tratata incontinenta urinara?

Exista mai multe forme de tratament (medicamentos si intervenții chirurgicale), insa tratamentul cu adevarat eficient, natural, fara riscuri si durabil pe termen lung este antrenarea muschilor perineali si modificarea unor aspecte in stilul de viata.

 

In Ungaria, la mai multe spitale se lucreaza cu grupe de femei care au incontinenta urinara severa.

 

Rezultatele arata o eficienta marita a gimnasticii perineale, de peste 80%. Datorita exersarii perineale, femeile nu mai pierd nici o picatura de urina. Cu Gimnastica Perineala, reabilitarea incontinentei urinare este posibila in medie de 10 saptamani!

 

Daca suferi de incontinenta urinara programeaza-te la o sedinta de consiliere, sau aboneaza la Calendarul de evenimente Life balance si afla cand este urmatoarea sesiune de Gimnastica perineala. Deasemena poti urmari pagina de Facebook unde vom anunta urmatoarele evenimente dedicate Sanatatii feminine.

CONSILIERE ONLINE

Emese MAGDAS
Programeaza-te la o sedinta de consiliere in Echilibru Hormonal sau Sanatate Intima cu Emese Magdas

EVENIMENTE

Calendar

Vezi care sunt urmatoarele evenimente LIFE-BALANCE
Echilibru Feminin