Uscaciunea vaginala
Uscaciunea vaginala sau ariditatea vaginala este un fenomen des intalnit, mai ales atunci cand femeile intra la menopauza. Fenomenul de uscaciune vaginala este considerat ca fiind efectul scaderii estrogenilor in corp, fapt care duce la subtierea mucoasei vaginului cam la o treime fata de perioada activa in viata unei femei (cand inca mai exista ciclul menstrual).
Foarte multe femei se plang de uscaciune vaginala in timpul contactului sexual. Extrem de interesant de stiut este faptul ca femeile care sunt indragostite, indiferent ca au 18 sau 80 de ani, nu se plang niciodata de uscaciune vaginala. Am intalnit nenumarate femei care dupa ce au intrat la menopauza si-au gasit un partener de viata potrivit lor, au inflorit si nu au mai avut parte de dezechilibre hormonale sau de ariditate vaginala.
Gimnastica in zona abdominala inferioara si a planseului perineal fortifica circulatia sangvina, motiv pentru care mucoasa vaginala se fortifica, iar acest efect este sustinut in timp inclusiv de buna functionare a sistemului hormonal si de cresterea productiei hormonilor feminini protectori.
Recomandari impotriva uscaciunii vaginale
- Tonifierea zonei intime prin exercitii perineale si vaginale (Gimnastica Intima) Urmareste calendarul de evenimente Life balance si afla cand se orgainzeaza urmatoarele intalniri de gimnastica intima.
- Revitalizarea organelor in abdomenul inferior cu un program dedicat echilibrului hormonal feminin (Sanatate Hormonala) Fiecare organism feminin este unic, astfel incat necesita o abordare particulara, adaptata 100%.
- Evitarea substantelor chimice numite xenoestrogeni. Xenoestrogenii sunt substante chimice asemanatoare hormonilor naturali, care imita efectul estrogenilor in corp si produc dezechilibre hormonale.
- Alimentatie corespunzatoare.
- Deschidere, intelegere si acceptare fata de emotiile si starile proprii. Atunci cand acceptam situatia de viata cu care ne confruntam si ii dam o voce (fie ca ne-o recunoastem cu voce tare sau o verbalizam apropiatilor) eliminam tensiunea nervoasa in loc sa o acumulam in organ.
Alimentatia corespunzatoare in caz de uscaciune vaginala implica: consum zilnic de fito-estrogeni (soia, seminte de in, etc.), eliminarea alimentelor crescute fortat si tratate in exces (de ex: fructe sau legume crescute in afara sezonului, fructe sau legume crescute verzi, tratate cu pesticide sau alte chimicale, etc), evitarea conservantilor sau aditivilor alimentari si a alimentelor supra-procesate (zahar alb, faina alba etc) si reducerea consumului de alimente crescute cu hormoni sintetici (carne, lactate etc)
Daca te confrunti cu uscaciune vaginala sau alte probleme de natura hormonala feminina, hai sa povestim despre problema ta intr-o sedinta de consiliere.
Sunt Emese Magdas, terapeutul tau in echilibru hormonal si trainer de gimnastica intima, cea care a VISAT, a CREAT si a REALIZAT conceptul LIFE-BALANCE. De peste 10 ani lucrez cu femeile in probleme hormonale de toate felurile. Imi dedic cu drag timpul si energia pentru a descoperi impreuna cauza problemelor tale, iar apoi vom gasi solutia cea mai potrivita tie pentru a te re-echilibra, prin stil de viata, alimentatie, miscare, suplimente naturale sau orice altceva este nevoie.